Ceva drăguț, prin bucătărie

Postul scris de Mălli, care vrea să se apuce de gătit, m-a inspirat să dau o mână de ajutor celor care doresc să se aventureze în bucătărie, dar nu au ustensilele necesare. Rețetele pot fi de multe ori „intimidante”, mai ales când nici nu avem un cântar la îndemână să măsurăm și nici flerul bucătăresc de a le adăuga după ureche.

Dar ustensile la îndemână, precum cănile și paharele a căror măsură o avem deja, ne pot fi de folos. De exemplu o ceașcă de cafea are 60 ml, un pahar normal are 200 ml, iar o cană de lapte/ceai 250 ml.

Lingurile se iau în considerare rase.

Gramajele sunt aproximative.
FAINA: 100 ml = 60 g (1 lingura = 10 g)
ZAHAR: 100 ml = 85 g (1 lingura = 15 g)
NUCA DE COCOS: 100 ml = 35 g (1 lingura = 6 g)
FULGI DE OVAZ: 100 ml = 30 g (1 lingurita = 5 g)
ZAHAR PUDRA: 100 ml = 50 g (1 lingurita = 8 g)
CACAO: 100 ml = 45 g (1 lingurita = 7 g)
UNT TOPIT: 100 ml = 90 g (1 lingurita = 14 g)
GALBENUS OU: 100 ml = 5 oua
ALBUS OU: 100 ml = 3 oua
Un ou de marima mijlocie are 60 g
Anunțuri
Acest articol a fost publicat în let's :) și etichetat . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Un răspuns la Ceva drăguț, prin bucătărie

  1. Malli zice:

    Multumesc Diana, asta o sa ma ajute mult in viitor, si felicitari pentru articol >:D<!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s