Oamenii şi animalele

Cred că am spus-o de multe ori, dar în multe situaţii oamenii se comportă de mii de ori mai urât,mai sălbatic (în sensul negativ) decât un animal. Fie prin comportament,fie prin sunetele pe care le fece uneori 🙂 fie prin modul de a gândi sau de a acţiona.

Nu spun că animalele nu ucid sau nu fac lucruri inimaginabil de ”urâte” uneori. Dar ele fac asta pentru a supravieţuii de cele mai multe ori. Este instinctul lor care le ghidează, dar oamenii, ce scuză au?

În fiecare zi când ne uităm la ştiri,rămânem ingroziţi de câte crime au avut loc,câte vieţi a luat doar un singur om..iar ”scuza” lui sunt de cele mai multe ori banii.

Dar tot la ştiri mai vedem (tot destul de des) câte un animal care a făcut o faptă extraordinară,a salvat viaţa cuiva,a prevenit un dezastru, etc.

Iată că animalele sunt de mule ori mult mai cuvincioase decat oameni. Işi riscă viata pentru a salva pe cineva care, cine ştie, poate odată chiar i-a dat cu şutul..Nu contează,totuşi o face, şi este un animal,care , potrivit oamenilor de stiinţă , nu pot sa gandească.

Iar noi,oamenii, care avem tot ce ne trebuie,preferăm de multe ori să luăm o viata decât să o salvăm, preferăm să alungăm un câine dacât să-l hrănim, cum ne place mai mult sa distrugem decât să creem..asa suntem noi. Şi animalele şi oamenii au puterea de a face lucruri extraordinare,problema e să vrem!Uneori oamenii nu merită să fie numiţi animale..

Ce cazuri de animale care au făcut fapte măreţe cunoaşteţi?

Reclame

Despre Paul

Hello!! Ce? Sunt curiosi pe aici care vor sa stie cate ceva despre mine?..Atunci ii dezamagesc pentru ca nu am fost niciodata bun la autocaracterizari.Ia sa vedem sunt: zapacit,dezordonat,mai mereu adormit,cu capul in nori (sau chiar mai deasupra) si happy mai mereu..Daca mai aveti nelamuriri..Intrebati! Or just read my blog..
Acest articol a fost publicat în let's :), scrise și culese și etichetat , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s